top of page

Alles begint bij de natuur

Een duurzame agenda die je helpt om jouw tijd te koesteren. Van dag tot dag, van seizoen tot seizoen. Bestond nog niet, dus zijn we 'm gaan maken. In eigen beheer. Als goodwill project. We verdienen er niet aan, maar zorgen ervoor dat -ie er komt. Voor jou en met jou.
 
Voor ons is het maken van deze agenda vooral een vorm van aandacht richten en doorgeven in lastige tijden. Er reist iets warms via ons naar jou. En via jou weer verder naar anderen. Wordt de wereld mooier van!

Precies genoeg

Met veel plezier maakten we vorig jaar Koester jouw tijd in eigen beheer. Blij waren we met de hoge kwaliteit, het verduurzamen en met jullie reacties. Toch hielden we exemplaren over, want voor ons is dit een goodwillproject - we schenken onze tijd en aandacht, maar kunnen er niet 24/7 mee bezig zijn. Dus verzonnen we een list.

Dit jaar kun je de agenda slechts bestellen t/m 5 november. Het aantal dat dan besteld is, laten we maken. Zodra ze bij ons aankomen, kunnen we ze in één keer verzenden. Zo maken we er dus precies genoeg en blijft de logistiek simpel. Om de productiekosten te kunnen dekken, is het wel nodig dat er minimaal 250 exemplaren worden besteld. Dus: bestel 'm snel, geef 'm cadeau (kerstpakket?) en – daar help je ons en andere liefhebbers echt mee: deel je enthousiasme in jouw kring en op jouw socials! Samen maken we deze editie mogelijk.

Papier

Papier is prachtig, maar laten we zuinig omgaan met deze hernieuwbare grondstof. Het papier voor Koester Jouw Tijd wordt niet zomaar ergens gemaakt, maar bij de meest gedreven papiermakers van Europa. Hun papiermolen werd als eerste in de wereld Cradle to Cradle gecerficeerd. Dat betekent dat deze mensen niet bezig zijn met het beknibbelen op CO2 emissies, maar dat ze ondertussen een positieve voetafdruk achterlaten als papierfabriek. De mensen van Arctic Paper wonen zelf dichtbij de bossen en het water die nodig zijn voor het maken van dit driedubbel gecertificeerde papier (FSC, PEFC én EU Ecolabel). Ze hebben er dus alle belang bij dat ze schoon, eerlijk en slim werken. En dan wordt verduur-zamen een sport. Er kan zo ongelooflijk veel!

 
Duurzaam bosbeheer, water besparen en zuiveren, transporten slimmer organiseren, productieprocessen opnieuw uitdenken, collega’s speelruimte en verantwoordelijkheid geven, gebruikers inspireren én jezelf telkens weer nieuwe doelen stellen.
Kijk, dat is de mindset die we nodig hebben!
 
Laat je inspireren door deze wereldverbeteraars uit Zweden en kijk eens rond op arcticpaper.com
 
Ook belangrijk: op 90 grams Munken Premium Cream papier schrijf je lekker met vrijwel alle soorten pen. Omdat het zo zacht en glad is.

Stevige kaft

Een agenda vergezelt je vaak, dus moet tegen een stootje kunnen. We zochten naar een natuurlijk materiaal voor de kaft en vonden Jeans Label.

 

Ooit ontwikkeld voor die rechthoekjes achterop je spijkerbroek, weet je nog? Maar deze stoere vezels vouwen zich ook perfect rond al jouw notities. Een robuust materiaal dat tegen water én een stootje kan en toch prettig aanvoelt. Het krijgt door het jaar heen de levendige looks van leer, maar is 100% vegan. Blijmaker!

 

Dichtbij

Jouw agenda wordt gemaakt in Duitsland bij Brandbook, naar de hoogste maatstaven voor duurzame productie van papierwaren. Iets om bij stil te staan: de meeste boeken en papierwaren worden ver buiten Europa gemaakt en leggen dus heel wat meer kilometers af. Dichtbij huis produceren scheelt heel veel CO2. We zijn blij met deze makers, want ze doen nog veel meer. Hier lees je meer over hun duurzame keuzes.

 

Desiree van Brandbook denkt weer met ons mee over het verfijnen van materiaalkeuzes en het zo slim mogelijk produceren van dit schrijfboek – het is hun specialisme, dus samenwerken is een feestje!

Ook tof: de mensen van Brandbook maken niet alleen duurzame notitieboeken, maar ondersteunen ook het gezonder maken van de lucht en de bossen. In ruil voor het mogen maken van Koester jouw Tijd schenkt Brandbook twee bomen aan het bijzondere Bergwaldprojekt. Wil je dat wel eens met eigen ogen zien? Dat kan. Help een weekje mee als vrijwilliger in een bergbos in Duitsland, Zwitserland, Spanje of Oostenrijk! Ook kinderen zijn welkom bij het planten van nieuwe bomen. Check hun site in negen (!) talen. | bergwaldprojekt.de

 

Met aandacht

Tijd koesteren gaat over durven kiezen en je aandacht richten. We waagden de sprong door deze agenda in eigen beheer uit te geven. Omdat early adopters erom vroegen en bijna tweehonderd gebruikers ons bemoedigden met hun uitgebreide feedback – wat een warm bad was dat! Hij is er dus speciaal voor jou. Vertel erover, schrijf erin en deel je ervaringen, met ons en anderen. Dan kunnen we weer een volgende editie maken.
 

Slow living

Ook wij koesteren onze tijd: we werken veel, hebben twee hele leuke kinderen, twee katten die geknuffeld willen worden en een huis dat we aan het verduurzamen zijn. Vorig jaar kostte het inpakken en wegbrengen van de agenda's twee maal per week stiekem best veel tijd. Dus ook dat gaan we dit jaar anders doen.

Op 6 november start de productie, als we 250 of meer agenda's zijn besteld. Na 4-5 weken komen ze vers van de pers aan in Culemborg. Wij verzenden ze dan allemaal ineens op de eerstvolgende werkdag. De precieze leverdatum weten we dus nog niet, maar ruim voor kerstmis kun je schrijven in je nieuwe exemplaar! We houden je op de hoogte.

True cost

Een bestelling doen via internet kost CO2.

Altijd.

 

Grotere webwinkels verleiden klanten door de verzendkosten soms niet door te rekenen, maar ze zijn er natuurlijk wel. Net zoals de kosten voor verpakking, webbeheer en betalingssystemen. Ons webwinkeltje is piepklein. We pakken je bestelling met aandacht voor je in, brengen het voor je weg op de fiets en kiezen voor klimaatneutrale verzending. Maar we ontkomen meestal niet aan een stukje transport. Daarom hebben we liever dat je even stilstaat bij je aankoop voordat -ie bij je op de mat valt. En rekenen we de werkelijke verzendkosten.

bottom of page