top of page

Alles begint bij de natuur

 
Deze agenda verder verduurzamen was onze grote wens. Door het productieproces in eigen beheer verder te ontwikkelen bleek er meer mogelijk. Spannend, maar met liefde gedaan, voor jou en de aarde. Lees maar.

Papier

Papier is schaars geworden in het covidtijdperk, dus wilden we nog bewuster omgaan met deze bron.

Het papier voor Koester Jouw Tijd wordt niet zomaar ergens gemaakt, maar bij de meest gedreven papiermakers van Europa. Hun papiermolen werd als eerste in de wereld Cradle to Cradle gecerficeerd. Dat betekent dat deze mensen niet bezig zijn met het beknibbelen op CO2 emissies, maar dat ze inmiddels zo ver zijn dat ze een positieve voetafdruk achterlaten als papierfabriek. De mensen van Arctic Paper wonen zelf dichtbij de bossen en het water die nodig zijn voor het maken van dit driedubbel gecertificeerde papier (FSC, PEFC én EU Ecolabel). Ze hebben er dus alle belang bij dat ze schoon, eerlijk en slim werken.

En dan wordt het een sport. Er kan zo ongelooflijk veel!
 
Duurzaam bosbeheer, water besparen en zuiveren, transporten anders organiseren, productieprocessen opnieuw uitdenken, collega’s en gebruikers inspireren en jezelf steeds nieuwe doelen stellen.
Kijk, dat is de mindset die we nodig hebben!
 
Laat je inspireren door deze wereldverbeteraars uit Zweden en kijk eens rond op arcticpaper.com
 
Ook belangrijk: op 90 grams Munken Premium Cream papier schrijf je lekker met vrijwel alle soorten pen. Omdat het zo zacht en glad is.

Stevige kaft

Een agenda vergezelt je vaak, dus moet tegen een stootje kunnen. We zochten naar een natuurlijk materiaal voor de kaft en vonden Jeans Label.

 

Ooit ontwikkeld voor die rechthoekjes achterop je spijkerbroek, weet je nog? Maar deze stoere vezels vouwen zich ook perfect rond al jouw notities. Een robuust materiaal dat tegen water én een stootje kan en prettig aanvoelt. Het krijgt door het jaar heen de levendige looks van leer, maar is 100% vegan. Maakt blij, toch?

 

Dichtbij

Jouw agenda werd gemaakt in Duitsland, naar de hoogste maatstaven voor duurzame productie van papierwaren. Dat klinkt misschien niet bijzonder, maar de meeste boeken en papierwaren worden buiten Europa gemaakt en leggen dus heel wat meer kilometers af.

 

Desiree van Brandbook dacht met ons mee over het verfijnen van materiaalkeuzes en het zo slim mogelijk produceren van dit schrijfboek – het is hun specialisme, dus samenwerken was een feestje.

Ook tof: de mensen van Brandbook maken niet alleen duurzame notitieboeken, maar ondersteunen ook het gezonder maken van de lucht en de bossen. Via deze agenda draag jij daar ook een beetje aan bij.

Wil je dat wel eens met eigen ogen zien? Dat kan. Help een weekje mee als vrijwilliger in een bergbos in Duitsland, Zwitserland, Spanje of Oostenrijk! Ook kinderen zijn welkom. Check hun site in negen (!) talen.

| bergwaldprojekt.de

 

Met aandacht

Tijd koesteren gaat over durven kiezen en je aandacht richten. We waagden de sprong door de agenda dit jaar in eigen beheer uit te geven. Omdat early adopters erom vroegen en bijna tweehonderd gebruikers ons bemoedigden met hun uitgebreide feedback – wat een warm bad was dat!
 

Maar er is nog iets. Voor ons is het maken van deze agenda een vorm van aandacht richten en doorgeven in lastige tijden. Er reist iets warms via ons naar jou. En via jou hopelijk ook weer naar anderen. Wordt de wereld mooier van!
 

Slow living

Ook wij koesteren onze tijd: we werken veel, hebben kinderen en een huis dat we aan het verduurzamen zijn. Daarom verzenden we twee keer per week: op maandag en donderdag. Als we op die dagen je bestelling voor 13 uur hebben ontvangen, fietsen we dezelfde dag nog naar onze klimaatneutrale verzendservice

Mocht je iemand willen verrassen met een spoedzending, mail ons dan. Misschien kunnen we een list verzinnen! vonkplaats@fastmail.nl

 

True cost

Een bestelling doen via internet kost CO2.

Altijd.

 

Grotere webwinkels verleiden klanten door de verzendkosten soms niet door te rekenen, maar ze zijn er natuurlijk wel. Net zoals de kosten voor verpakking, webbeheer en betalingssystemen. Ons webwinkeltje is piepklein. We pakken je bestelling met aandacht voor je in, brengen het voor je weg op de fiets en kiezen voor klimaatneutrale verzending. Maar we ontkomen meestal niet aan een stukje transport. Daarom hebben we liever dat je even stilstaat bij je aankoop voordat -ie bij je op de mat valt. En rekenen we de werkelijke verzendkosten.

Altijd.

bottom of page