top of page

Wat zou jou inspireren?

De lente is begonnen! Ook de sapstroom voor de Inspiratie Ochtenden kwam zaterdag echt op gang – het was een intense en bijzondere laatste ochtend. Misschien denk je nog na over wat huisarts Johanna Priester schetste over onze gezondheid. Dat dat een continu proces is. Op celniveau, maar ook diep in ons hart en in onze ziel. Je bent niet gezond, je bent het iedere keer opnieuw aan het worden.


tree-66465_640

Ze tekende een boom en vertelde dat onze grootouders ter hoogte van de wortels hun levens leefden: geaard, verbonden met en leunend op een gemeenschap en vaak letterlijk dichtbij. Iedere nieuwe generatie zwermt verder uit. Langs de takken omhoog, de lucht in. Zwevend op de blaadjes aan de uiteinden van diezelfde boom. Weg van de stam en nog verder weg van de wortels: onze wereld werd oneindig veel groter, het tempo van leven versnelt nog altijd. En ook al bieden die takken en bladeren ons geweldige vergezichten, kansen en mogelijkheden – we zullen steeds iets meer moeite moeten doen om ook geworteld te blijven.


Nicht ich, sondern Christus in mir. Rudolf Steiner, 25 maart 1922. Als dat geen toeval is...

Nicht ich, sondern Christus in mir. Rudolf Steiner, 25 maart 1922. Als dat geen toeval is…


Voeling te houden met onze kern, verbonden blijven. Samen stil zijn en denken aan onze kinderen, onze ouders en grootouders, bracht veel. We wisselden uit met Johanna en met elkaar, ook tijdens het maken van kleurrijke lente transparanten en zachte viltige bollen wol. Dankjewel Johanna, Doron en Michiel!

En dank jullie wel ouders, grootouders, leerkrachten en opvoeders. Voor jullie komst, aandacht, vragen en verhalen. Na deze proefeditie is het tijd voor feedback, want er komen volgend schooljaar opnieuw vier Inspiratie Ochtenden!

Laat je horen: wat sprak je het meeste aan of wat weerhield je om te komen? Kom je voor inhoudelijke verdieping, voor creativiteit of allebei? Wat miste je? Heb je suggesties voor onderwerpen, sprekers, workshops? Zou je bereid zijn om entree te betalen als we met enige regelmaat sprekers van ver vragen? Zin om mee te helpen met organiseren?

Jullie input is van ❤ welkom.

3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page