top of page

Transparanten gezocht! En bordtekeningen.

Leef je graag met de seizoenen? Mis je het vieren van de jaarfeesten in gezamenlijkheid? Laten we dan proberen om eigentijdse maaksels samen te brengen in de komende editie van de Jaarplanner! Transparanten werken heel mooi, maar ook bordtekeningen zijn van harte welkom. Lekker aan de slag of geef deze oproep door aan juffies, meesters, chalk- en handlettering-liefhebbers !

Sfeermakers Iedere editie lukt het om maandelijks een mooi maaksel af te beelden in de Jaarplanner. Hieronder zie je een aantal voorbeelden van transparanten die de afgelopen jaren te vinden waren in de maanden september tot en met februari. Vooral transparanten en bordtekeningen zijn echte sfeermakers die het kunstzinnige van het vrijeschoolonderwijs laten stralen. Het vinden van eigentijdse transparanten en bordtekeningen is altijd een klus, en nu we de klassen niet binnen kunnen wandelen helemaal. Deze transparant over de Kersttijd bijvoorbeeld, werd door drie ouders van de kleuterklas gemaakt van Vrijeschool Zeeland in 2017. Ieder jaar siert het een van de bovenlichten van de kleuterklas. Fijn om daar via de Jaarplanner nog veel meer mensen van te laten genieten!

Samen kunnen en weten we meer! Laten we met elkaar zichtbaar maken wat we thuis en op school maken! Heb je een schoolbord thuis of nog wat vloeipapier liggen? Dan ben je van harte uitgenodigd om iets te maken en in te sturen voor de Jaarplanner! Wie weet, prijkt jouw maaksel in de jubileumeditie, die begin mei 2021 zal verschijnen bij uitgeverij Christofoor. Je helpt ook door deze oproep door te sturen aan andere enthousiaste makers. Vergeet lente en zomer niet Voor de donkere helft van het jaar is er veel te verzinnen en wordt van oudsher veel gemaakt, maar het mooiste is natuurlijk om het hele jaar rond te vangen in kleur! Bordtekeningen en transparanten die passen bij maart tot en met augustus zijn extra welkom. Denk: lentegroen, zwaluwtjes, midzomervuur, moestuin, zon zee en strandplezier, kamperen of de sterrenregens in augustus. Ook leuk: inspelen op mooie momenten in het calendarium: Michaël, Sint-Pannekoek, Kinderboekenweek, midzomer, de Twaalf Heilige Nachten, Oud & Nieuw… Hoe kun je mee doen? Maak wat je wilt maken voor je eigen seizoenstafel of klas en fotografeer het bij daglicht in hoge resolutie (minimaal 300 dpi). Mail je bestand vóór 29 januari naar: jaarplanner.vrijescholen@fastmail.nl Mocht je meerdere zware bestanden versturen, kan dat makkelijk via We Transfer. Vergeet niet je naam en (eventueel) de naam van je vrijeschool te vermelden, want die horen natuurlijk thuis in misschien wel de belangrijkste pagina van de Jaarplanner: het colofon. De transparanten die je hier ziet zijn gemaakt door: Kirstin, Lotte, klas 1 VSZ (2019), Paulien, Menno en Ilse. Dank jullie wel allemaal! Dit bericht delen is super fijn ❤

26 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page