top of page

Aarde droeg het in haar schoot…

Ci9-GGQWYAAfyO2

Dit is Deborah Post, bd-imker op een heel bijzondere plek in Nederland: Landgoed Op Hodenpijl in Schipluiden. Dat kwam zo. Ze las in 2010 het boek De Bijen van Rudolf Steiner. Honderd jaar geleden voorspelde Steiner al wat er nu gaande is: zonder bijen geen bestuiving, dus steeds minder voedsel. ‘Als de bijen verdwijnen, volgt de mensheid binnen vier jaar’ stelde ook Albert Einstein.

Het moet dus anders. Deborah besloot bd-imker te worden. Maar haar droom reikt verder, want het gaat niet snel genoeg. Geen kortgemaaide groene woestijnen meer in ons land, maar Nederland als bijenland, vol kleurrijke bloemen en geurige kruiden. Mooier, gezonder én biodiverser.

Dus startte Deborah haar Honey-Highway project. Simpel: hoogwaardig biologisch bloemzaad inzaaien langs de snelwegen, hoe meer hoe beter! Liefst met de aardebewoners van de toekomst: met kinderen. Dat pakte Seizoener, tijdschrift voor vrijescholen, op. Want we hebben het niet over een hoekje in je achtertuin… Seizoener schreef alle vrijescholen aan: doen jullie mee? Stichting Honey Highway stelde het bloemzaad beschikbaar.

Campagne RED DE BIJ! ging gisteren van start. Met wassende maan zaaiden 36.000 kinderen in Nederland en België gisteren bloemzaden. Goed voor 360.000 m2 bloemen! Rond midzomer zullen de eerste wilde bloemen in bloei staan. Het wordt misschien wel de bloemigste Sint Jan ooit 😉

RED DE BIJ! zal de komende vier zomers blijven lopen, tot en met zomer 2019 – als de vrijescholen (Waldorf Schools) wereldwijd hun 100 jarig bestaan vieren. Tussentijds doel: een landelijke zaaidag voor alle kinderen in Nederland in 2017.

Doe ook mee! Bestel bloemzaden, een kistje wijn (daarna om te bouwen tot bijenhotel) of word donateur. Stichting Honey Highway besteedt de giften die zij ontvangt aan Honey Highway bloemenzaad en educatie voor kinderen op school. En neem een abonnement op Seizoener, als gezin of als school. Eind juni verschijnt het zomernummer, met een extra bijenspecial.

❤ Deel dit bericht met iedereen die houdt van bloemen, verse voeding en onze planeet. ❤

Bewaren

17 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page