top of page

Een brief aan alle kinderen

Onlangs interviewde ik Rolf Winters, over het project Down to Earth (een film die je  anders laat denken over de aarde als ons thuis). Een van de dingen die hij had geleerd van inheemse volkeren, was dit: neem je kinderen serieus – altijd en overal.

Dat deed Schelto Kruijff ook, toen zijn zoontje van zes jaar oud hem vertelde dat hij de aarde zag als een kaars die steeds verder opbrandt. Zijn vader schreef hem een brief, waarin hij vertelt hoe slecht nieuws ons denken vormt en hoe goed nieuws te weinig de voorpagina’s haalt, terwijl het er wel is.

Toekomst-zaaien-bij-de-Stadshoeve-Aafke-Brinkhuijsen

Toekomst zaaien bron: stichting demeter


Nu zijn er politici die zeggen dat we met deze plannen iedereen een rekening presenteren. Dat klopt: het is alleen wel een rekening die we nooit betaald hebben. We hebben dus eigenlijk al jaren de complete moestuin van de aarde leeggehaald zonder nieuwe plantjes te te zaaien. Dat kan niet. Wat je eruit haalt, moet je weer planten. fragment uit de brief ‘Kinderen van Nederland, neem het roer over!’ van Schelto Kruijff en Gooitzen van Dam Parool, 29.03.2017

Daar bleef het niet bij. Omdat kinderen beter weten dan volwassenen wat waarde-vol is, schreef Kruijff een brief aan alle kinderen van Nederland, samen met zijn collega Gooitzen van Dam. Ze roepen kinderen op om klimaat voor eens en altijd op de kaart te zetten in Nederland. Om van de nood een deugd te maken, die hen verzekert van een gloedvolle toekomst. Hoe? Door nog dit jaar serieus werk te maken van een klimaatwet. En van Nederland een gidsland te maken als het gaat om zorgen voor de aarde. En elkaar. Die laatste oproep is van mij, maar die voltrekt zichzelf als we de oproep van deze vaders steunen en delen.

Lees de brief hieronder, teken en deel de petitie

2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Yorumlar


bottom of page