top of page

hart onder de riem…

Morgen wordt het landelijk tevredenheidsonderzoek onder vrijeschoolouders gepresenteerd in Den Haag. Hoe ervaren ouders de vrije school van hun keuze? Wat stemt hen tevreden en enthousiast en wat kan beter?


29th-july-2013-011

Ook de VSZ nam deel aan dit onderzoek: bijna de helft van de ouders vulde de uitgebreide enquete in. In een notendop: ouders zijn zeer goed te spreken over de de kwaliteit van het onderwijs, de leerkrachten, de identiteit, de BSO, de extra activiteiten en de sfeer. Matig tevreden zijn ouders over de communicatie vanuit school. Ook hebben ze te weinig zicht op het werk van de klassenraden, de MR en het bestuur – de zogenaamde geledingen van de school. Er zijn nog veel meer interessante deelaspecten in kaart gebracht, zoals de begeleiding van leerlingen en de verkeersveiligheid rondom school. Het integrale onderzoeksrapport over VSZ vind je hier.

Voor ouders, door ouders Maar er werden ook twee extra vragen gesteld, speciaal aan VSZ-ouders: “Bent u wel eens op een Inspiratie Ochtend of een koffie uurtje geweest?” 16% zei ja, 84% zei nee. “Zou u graag aan de twee voorgenoemde activiteiten deel willen nemen?” 65 % antwoordde ja, 35% nee.

65 %…! Onwetenschappelijk misschien, maar ik durf ‘m wel te interpreteren als een ❤ onder de riem…

Veel ouders hechten blijkbaar waarde aan activiteiten die spontaan door andere ouders voor hen werden georganiseerd, ook als ze er zelf (nog) niet bij konden zijn. Betekent dit dat je graag meer inhoudelijk geïnformeerd en persoonlijk betrokken wilt worden bij school? Dat je je er niet vrij voor hebt kunnen maken? Wat weerhoudt je om te komen: de druk-druk-druk-modus, logistieke hobbels, mis je iets belangrijks in de opzet van de Inspiratie Ochtenden? Dat was nog een aardige derde vraag geweest. Ik stel hem hier als poll:<a href="https://polldaddy.com/p/8956443" target="_blank">Take Our Poll</a>

Deze poll sluit op 7 juli. Vul ‘m in, deel rond of reageer hieronder. Laat je horen!

3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page