top of page

“Hoe overleven we de Vrijeschool?”


Volkskrant Magazine plaatste afgelopen weekend een uitgebreid ervaringsverslag, vers van de lever. Van journalist en moeder Paulien Bijster, die onlangs overstapte met haar kinderen van 6 en 8 jaar naar een Vrijeschool in Amsterdam:

“Ik wilde weten of er een school bestond waar lezen en rekenen niet het Allerbelangrijkste Op De Hele Wereld was. Waar niet alle ouders spraken over hun ‘hoogbegaafde kinderen’ die voorlopen en derde-groepers nog geen rapportcijfers krijgen. En waar verven en buitenspelen gewoon een onderdeel zijn van het curriculum, in plaats van iets dat alleen mag als het werk af is.”

Bijster rept over haar knutselstress als kersverse vrijeschoolouder, het wennen aan jaarfeesten (springen over echt vuur!) en haar kinderen die ineens wél naar school willen – zelfs als ze ziek zijn. En over de aanhoudende groei van Vrijescholen overal in Nederland. Ook interessant: hoe kunnen verhalen uit andere hoeken van de wereld een plaats krijgen binnen het Vrijeschoolonderwijs?

Het hele artikel vind je hier. Bron: P. Bijster, De opkomst van de Vrijeschool: ‘Velen zochten een school met visie’ (09.03.2015, Volkskrant Magazine)

Wat maakt het vrijeschoolonderwijs eigentijds in jouw ogen?

8 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page