top of page

Kinderboekenweek!

Heerlijk, het ultieme excuus om weer een mooi boek (voor) te lezen: morgen begint de Kinderboekenweek! Thema dit jaar: Voor altijd jong. Niet alleen een hulde aan alle opa’s en oma’s, maar ook aan schrijvers als David Grossmann en zijn springlevende personage Felix Glick uit Nono het Zigzagkind. Wat mij betreft belichaamt dit boek het kinderboekenweekthema als geen ander. Zou ook de eerstvolgende titel mogen zijn in de serie Geef mij maar een boek, zodat het belandt op zoveel mogelijk boekenplanken – stukgelezen – uiteraard…

jig

Nono met ‘dief – van geld en harten’ Felix Glick en de zingende diva Lola Ciperola. (beeld uit de verfilming van Nono het Zigzagkind).


David Grossmann schreef Nono het Zigzagkind voor zijn eigen zoon, maar het werd zo’n boek dat alle hokjes en etiketten uit glipt. Een boek dat avontuur, nestwarmte, levenswijsheden en liefde voor taal omsmelt tot een absolute mustread, voor jong én ouder. Nono is bijna dertien en gaat dingen doen die hij altijd al wilde, maar niet eerder durfde. Hij wordt volwassen én volgt zijn hart. De eerste veertig pagina’s lezen wat stroef, maar zodra Nono in een trein Felix Glick ontmoet – een galante boef op leeftijd die zijn internationale carrière wil bekronen met een laatste meesterproef – word je meegezogen in hun zoektocht.

Gun het jezelf om dit boek te lezen en laat Nono ontdekken wie hij is. Een heldere introductie op het boek vind je hier. Als je daar écht geen tijd voor hebt, gun jezelf dan de stijlvolle verfilming. Deze trailer bevat geen echte spoilers, maar geeft al wel veel prijs van de sfeervolle entourage waarin Grossmanns verhaal zich ontvouwt. OK dan, omdat het oog ook wat wil. En het een feestje is als een verfilming trouw blijft aan de harteklop van het boek, maar wel alle filmregisters durft open te trekken. Enjoy!


2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page