top of page

Maria Lichtmis: stroomt het al bij jou?

Laten we onze aarde weer aankijken, liefhebben en verzorgen. Laten we met onze kinderen de eerste krokus begroeten, de vogelgeluiden en de namen van de bomen in de straat leren kennen. Laten we samen weer de gang van de planeten door de dierenriem volgen en de wijsheid van de schepping bewonderen. uit: Van Kerst naar Carnaval, uitgave van de Zonnejaargroep

Misschien wel het minst bekende jaarfeest, Maria Lichtmis. Wel mooi gelaagd en betekenisvol. Hoewel het voorjaar al voor ons uit holt, vieren we traditiegetrouw op 2 februari dat de wintertijd uitdooft, de dagen lengen en de zon krachtiger wordt. De sapstromen komen weer op gang, in de natuur, maar ook bij ons.

IMG_20160201_155505

Kerstmis was de stille tijd waarin we het licht bewaarden, nieuw leven verwelkomden en terugblikten op het kalenderjaar. Januari was een maand als een binnenzee waarop prille  wensen en ideeën vrij konden rond dobberen. Nu breekt de tijd aan om je plannen te laten landen en je aandacht weer meer naar buiten te richten. Maria Lichtmis laat je stilstaan bij binnen en buiten, bij water en vuur, bij eerbied als kwaliteit en bij schoon schip maken: ‘februare’ betekent zuiveren.

8 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page