top of page

Meten, weten, vergeten?


when-i-am-pregnant1

When I am pregnant, Anish Kapoor (1992) Museum de Pont


Een pasgeboren kind begroeten kan iets zijn om stil van te worden – zo groots en magisch kan het voelen. Wie is dit kind en waar komt het vandaan? Het leven doorgeven is misschien wel het meest wezenlijke wat we kunnen doen. Tegelijkertijd valt er voor ouders steeds vroeger, steeds meer te kiezen. Wetenschap levert veel kennis op, maar we raken daardoor wel minder diep verbonden met ons innerlijk weten en onze intuïtieve inzichten. Lukt het dan nog om verwachtingsvol te zijn?

Over het spanningsveld tussen technische mogelijkheden en de spirituele kant van de komst van een mensenkind gaat het op dinsdag 31 mei, bij Weleda in Zoetermeer.

Een verdiepingsmiddag over natuurlijke geboortezorg, die stilstaat bij de keuzes die we als ouders kunnen maken rondom zwangerschap en geboorte. Bedoeld voor kraamverzorgenden, verloskundigen en CB-artsen, maar óók open voor iedereen die in dit thema geïnteresseerd is.

Bart Maris, een Nederlandse gynaecoloog die woont en werkt in Duitsland, verzorgt de inleidende lezing en de slotlezing. Er tussenin twee rondes met workshops. O.a. over medicinale planten (met een rondleiding door de tuinen van Weleda) en zelf zalf maken.

1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page