top of page

Rabarberclafoutis

Ilse Beurskens is al druk met de recepturen voor de kookworkshop van a.s. zaterdag. De lentegewassen worden vanavond besteld bij De Grote Verleiding, bijzondere eetbare bloemen bij Dieneke Klomp in Zonnemaire. Weinig voedselkilometers, biologisch en kraakvers wordt alles vlak voor tijd geoogst. Zo staat de rabarber nu nog in de volle grond bij teler Adwin Dekker in Koudekerke. Hier vertelt hij je zijn verhaal.

15483.comment-recolter-la-rhubarbe.w_1280.h_720.m_zoom.c_middle.ts_1322712842.

Tweeluik-lezing Ilse Beurskens

De kookworkshop van Ilse is bijna volgeboekt, maar je bent zaterdag ook van harte welkom om je met Nico Landsman, voorzitter van de Antroposofische Vereniging in Zeeland, te verdiepen in het waarnemen van levenskrachten. Kom je alleen voor de Tweeluik-lezingen? Kan ook. Nog interessanter wordt het als je een nachtje hebt kunnen slapen over wat je vrijdag hoorde. Kunnen je vragen even rijpen 😉 Uitgebreide informatie vind je hier. Vrijdag 27 mei 20.00 – 22.00 uur: Welke voeding past bij deze tijd?

Zaterdag 28 mei 10 uur-11.30 uur: Harmonie in een maaltijd. 11.30-12.30 uur: kookworkshop & workshop levenskrachten waarnemen 12.30-13.30 uur: gezamenlijke lunch (opgeven hiervoor kan t/m 24 mei, 20 uur)

Combitickets! Vrijdag 27 mei: € 10,- Zaterdag 28 mei: € 12,50 incl. lunch, € 7,50 excl. lunch

Wil je niks missen? Kom dan beide lezingen voor € 20,- in totaal. Voor ouderparen geldt voor de lezing & workshoplunch van 28 mei een speciaal tarief: samen voor € 20,- Kom je als ouderpaar zowel op 27 als 28 mei? Dan kost jullie combiticket € 39,- in totaal. Zonder lunch is dat € 22,-

Eet je mee? Mee lunchen kan als je je vandaag nog opgeeft voor 20 uur. Vanavond worden alle bestellingen definitief gemaakt. Opgeven is dus niet vrijblijvend. Dankjewel voor je moeite! avinzeeland@gmail.com


images-3

Wie bakt? We hebben nog een paar bakkers nodig voor het lekkers bij koffie en thee. Ilse heeft een suggestie, die past bij de tijd van het jaar en haar verhaal. Als deze rabarberclafoutis je op een ander idee brengt is dat natuurlijk ook prima. Meld je even of je wat gaat bakken? avinzeeland@gmail.com

Rabarberclafoutis

voor ongeveer 8 personen

  1. 400 gram rabarber

  2. 4 eieren

  3. 3 dl volle melk

  4. 50 gram gebuild meel

  5. 50 ml appeldiksap

  6. 4 eetlepels oerzoet (ongeraffineerde rietsuiker)

  7. snufje vanillepoeder

  8. snufje zeezout

  9. ronde, platte ovenschaal

  10. een klontje boter of scheutje olijfolie

Oven voorverwarmen op 150 °C. Boven en onderkant van de rabarber-stengels snijden. Buitenste velletje eraf trekken. Rabarber in kleine stukjes snijden.

Eieren klutsen. Meel, zout, vanillepoeder, eieren, melk, diksap en oerzoet goed mengen. Ovenschaal invetten met boter of olijfolie. Rabarber in de schaal scheppen en goed verdelen. Beslag over de rabarber schenken. Taart in ongeveer 1 uur gaar bakken.

Lekker met slagroom!

1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page