top of page

17 oktober: Inspiratie Ochtend

Na een rijke proefeditie Inspiratie Ochtenden voor Ouders gaan we dit schooljaar van start met een mooie oktoberochtend. We werken nog aan kinderopvang voor kinderen van 2,5 tot 6 jaar: houd het blog in de gaten!

Kom je graag? Neem je iemand mee? Bak je graag iets lekkers? Meld je aan: info@vsz.nl

Programma 9.45            inloop 10.00          “Kijken naar kinderen” – Elisabeth Steinmeijer 11.15           vragen 11.30          pauze & schoolwinkel open 12.00          workshop herfsttransparanten maken workshop herfstkinderen maken voor je eigen seizoenstafel 13.15           elkaars werk bekijken, laatste kop thee & koffie, schoolwinkel open 13.30           opruimen en naar huis


LU_coop_munsch-11

Elisabeth: “Wanneer je in een peutergroep kijkt naar al die kleintjes, dan zie je hoe hun lichaam, hun lichamelijke welzijn, hun handelen bepaalt. Als een peuter bijvoorbeeld honger heeft, dan is hij honger. Oudere kinderen laten dat anders merken: zij hebben honger. Zo zie je bij iedere leeftijd weer heel andere dingen.

In de vrijeschool kijken we vanuit verschillende invalshoeken naar kinderen, maar de centrale vraag is steeds:

Wat is het raadsel van dit kind? Welke vragen stelt het ons? Wat verwacht het van ons? Wat heeft het nodig? Wat zegt dit kind ons?

Samen gaan we naar kinderen kijken aan de hand van een aantal kijkrichtingen:

– constitutietypen – temperamenten – groot- en kleinhoofdigheid als typologie

Daarnaast wil ik met jullie terugkijken op onze eigen kinderjaren. Wat voor een kind was je? Wanneer veranderde dat? Natuurlijk is er volop gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan en om vragen te stellen. Hopelijk tot 17 oktober!”

Elisabeth Steinmeijer-van Ooijen schoolleider VSZ


6770815916f7035f4699438c9420b54c

Inspiratie Door Ouders We zijn allemaal vader of moeder van kinderen op school, maar hebben ook kennis en expertise die we kunnen delen met elkaar. Ik ben heel blij met een nieuwe loot aan de boom van dit initiatief: Inspiratie  Door Ouders. Doron de Kubber en Rikke Folkersma bijten het spits af. Zij nodigen je uit voor meer maakavonden en maakochtenden! Zelf dingen maken is leuk en je leert elkaar beter kennen. Er volgt nog een theateraanbod begin 2016 en wie weet borrelt er nog meer op. Daarover meer in een volgende post.


waldorf-christmas-craft-waldorf-star-lantern-tutorial-two-cover-waldorf-inspired-moms

Wil je meedoen? Doron: 06 2379 3532 of doron112@hotmail.com


magic-wool-mobile1

Wil je komen? Rikke: 06 4545 8975 of rikkefolkersma@yahoo.com

Check het blog voor data en aanvullingen, zegt het voort! Goed je te zien!

#kinderen #transparanten #wol

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page