top of page

Hoe kijkt een antroposofisch arts?

Inspiratieweekend over antroposofische zorg in Middelburg 10 & 11 februari Mis je iets in het contact met je huisarts, met het consultatiebureau of het ziekenhuis? Kom je oriënteren en neem iemand mee!

silhouette-1923656_960_720

Ziektes kun je op verschillende manieren ervaren en behandelen. Er is meer mogelijk dan symptomen bestrijden. Je kunt zelf meer in beweging zetten dan je misschien denkt – samen met een arts. Dit is het uitgangspunt van de antroposofische geneeskunde, die beoefend wordt door artsen die zich na hun opleiding geneeskunde ook verdiepten in hoe mensen zich ontwikkelen. Zo bezien, voegt deze kijk vooral iets toe aan reguliere zorg. Marieke Krans, veelzijdig antroposofisch arts, neemt ons dit weekend mee in hoe dat werkt.

Op vrijdagavond gaat Marieke in op de meerwaarde van antroposofische zorg naast reguliere zorg. Aan de hand van ziektebeelden bij mensen van alle leeftijden vertelt ze over manieren van diagnosticeren en behandelen met natuurlijke geneesmiddelen. Ook verschillende therapieën komen aan bod.

Op zaterdag bespreekt Marieke hoe kinderen zich ontwikkelen in deze tijd. Wat kom je tegen als ouders of verzorgers? Hoe kun je omgaan met benauwdheid, koorts, oorpijn? Sommige kinderen gedragen zich erg teruggetrokken. Andere kinderen hebben bepaalde sterke eigenschappen of gevoeligheden, die ze nog niet in de wereld kunnen zetten. Hoe kun je dit begeleiden?

medicina-antroposofica600x300

Consultatief arts terug in Zeeland? Veel artsen zijn sterk gespecialiseerd en kijken maar naar een deelgebiedje van je lijf. Een antroposofisch arts kijkt naar de gehele mens, maar daarvoor moeten we vanuit Zeeland ver reizen. De dichtstbijzijnde praktijken zijn in Rotterdam, Breda en Brasschaat. Gelukkig werken er wel een aantal kunstzinnig therapeuten en een eurtimietherapeute In Zeeland.

Dan moet het toch ook mogelijk zijn om een consultatief arts te ontvangen in Middelburg? Eens per maand? Het gebeurde eerder, dus waarom niet opnieuw? Dit inspiratieweekend is ook bedoeld om je te laten nadenken over de waarde van zo’n extra arts voor jou en je gezin, met wie je anders kunt kijken naar wat jij of je kind meemaakt.

Vind je het belangrijk? Mis je iets in het contact met je huisarts, met het consultatiebureau of het ziekenhuis? Kom je oriënteren. Neem mensen mee die interesse hebben en deel je vragen met elkaar. Ook als je niet kunt komen, is het fijn te weten dat je interesse hebt.

Je bent ook welkom op woensdag 16 februari: die avond verkent een initiatiefgroep de vraag of en hoe Zeeland weer aangesloten kan raken op antroposofische / holistischer zorg. Locatie volgt nog. Wil je meedenken? Een beetje tijd of expertise geven om dit mogelijk te maken? Stuur ook dan een mailtje naar: avinzeeland@gmail.com

Inspiratieweekend Antroposofische Zorg Vrije School ZeelandWillem Arondeusstraat 59, Middelburg Laat even weten wanneer je komt: avinzeeland@gmail.com

Vrijdag 10 februari 20.00 uur

Zaterdag 11 februari 10.00 – 11.30 lezing 11.30 – 12.00 brood/soep, 12.00 – 13.30 workshops

Er is weer kinderopvang voor kinderen van 2,5 tot 6 jaar! Bijdrage: € 3,- per gezin. Graag even opgeven via avinzeeland@gmail.com

Workshops op zaterdag 11 februari Systeemopstellingen antroposofisch arts Marieke Krans

Fysiek bewegen zonder kracht fysiotherapeute Suzan Heij

Nat in nat schilderen kunstzinnig therapeuten Edith Mulder & Paulien Buschgens

Entree vrijdag € 10,- zaterdag € 7,50 combiticket € 15,-

Inspiratieweekenden vinden plaats op Vrije School Zeeland en zijn een initiatief van school, de Antroposofische Vereniging en Inspiratie voor Ouders.

15 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page