top of page

Inspiratie Ochtend 14 november


Het worden volle weken met Sint Maarten, Advent en Sint Nicolaas in het verschiet. En toch is het de moeite om in alle drukte een moment te vinden voor jezelf. Om je kinderen eens even in gedachten te nemen, om met andere ouders ontspannen uit te wisselen. En gewoon iets moois te maken. Te voelen ook, wat dat doet: hé, binnen een uurtje kan er iets ontstaan! Iets nieuws, wat je zelf hebt gemaakt.

Deze Inspiratie Ochtend vertelt schoolleider Elisabeth Steinmeijer over de temperamenten die we als kind en volwassene bij ons dragen. Al eeuwen lang worden deze begrippen van Hippocrates gehanteerd en werd er door artsen veel aan ontleend (lees maar eens hier).  Er waren tijden dat iedereen wist wat er bedoeld werd met een cholerisch, sanguïnisch, flegmatisch en melancholisch temperament. Hoe worden ze gehanteerd in het vrijeschoolonderwijs? Wat vertellen die temperamenten ons? Kunnen ze inzichtelijk maken hoe we in het leven staan? En wat kunnen we ermee als ouder of verzorger? We kijken dus nog een keer naar kinderen, want het is een rijk thema waar veel ouders benieuwd naar zijn. Een kleine impressie van de vorige keer vind je hier.


Workshop bijenwassen Diertjes, poppetjes, complete kerststalletjes – je hebt vast al eens figuurtjes gezien, maar heb je zelf wel eens gevoeld hoe het is om te bijenwassen? Rikke Folkersma helpt je op weg. Lekker warm worden, de zoete geur van bijenwas in je neus en ontdekken wat er allemaal kan met die kleurige plakjes bijenwas. Denk: muisje, pompoen, kindje in de kribbe… misschien verzin je wel een huiskabouter… Hoofd uitloggen, ❤ aan!

Kinderopvang Ook op 14 november is er opvang bij Madelief voor kinderen tussen 2,5 en 6 jaar. We vragen een bijdrage van €1,- per uur dat je kind(eren) er zijn. Er zijn nog een paar plekjes beschikbaar, aanmelden is noodzakelijk: info@vsz.nl

Leuk als je een bijdrage kunt leveren! Wie kan een kwartiertje eerder komen om het podium in orde te maken? Wie bakt? Wie zet koffie of thee?

Laat in elk geval even weten dat je komt: info@vsz.nl

Goed je te zien!

Programma 9.45            inloop 10.00          “Kijken naar kinderen” – Elisabeth Steinmeijer 11.15           vragen 11.30          pauze & schoolwinkel open 12.00         workshop bijenwassen 13.15           elkaars werk bekijken, laatste kop thee & koffie, schoolwinkel open 13.30          opruimen en naar huis

Entree: vrijwillige bijdrage

2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

留言


bottom of page