top of page

Inspiratie voor groot en kleinEr zijn nog 4 plekjes vrij bij juf Linde en meester Julius komende zaterdag! De kinderopvang bij peuterspeelzaal Madelief tijdens de Inspiratie Ochtenden is bedoeld voor kinderen van 2,5-6 jaar. Geef je je kind een broodtrommeltje mee? Open van 9.45 uur tot 13.45 uur. Bijdrage: €1,- per uur/per gezin. Aanmelden verplicht: info@vsz.nl


 

En ken je Lotus en Lidewij al? Zij willen je inspireren a.s. zaterdag met theater en een goed gesprek!

Van 12 tot 13.30 uur, na de lezing van Paulien Bom.

Theater maken

Lotus Tjoonk, theatermaakster en moeder van twee laat je proeven van theater spelen voor de allerkleinsten. Hoe doe je dat? Contact maken zonder veel woorden, maar met al het sprankelende waar kinderen zo van genieten? Als je haar voorstelling Op Zoek zag vorige Lente Fair op de Vrijeschool in Middelburg, weet je wat ik bedoel:Lotus voelt haarfijn aan hoe kinderen de wereld veroveren via hun fantasie en bouwt daar haar voorstellingen mee: met verwondering en door op te gaan in het moment. Lotus: “Het moet écht zijn wat je laat zien. Je verdriet als je kanariepietje is weggevlogen, maar ook je trots als je een list verzint om hem terug te lokken. Dan gaan kinderen mee in jouw verhaal”.

Lotus maakt met haar Theatergroep Tadaa! clowneske voorstellingen voor kinderen van 4 tot 8 jaar. Vrijwel zonder woorden 😉 Ze heeft een hartenwens: samen met ouders van kleuters van de Vrijeschool Zeeland een voorstelling maken en die ook echt voor alle kleuters spelen. Gaat gebeuren: op 23 maart! Lotus: “Ga eens een ochtend met je kind mee naar school, dat is echt bijzonder om mee te maken! Ik raakte geïnspireerd door hun ochtendspel en alle liedjes met gebaren. Wat zou het leuk zijn als ouders via een voorstelling die hier naadloos op aansluit, zich hier ook meer mee kunnen verbinden. Niet alleen met wat er op school wordt aangeboden, maar ook met hun eigen kinderen.”


IMG_home

“Tijdens de workshop op 16 januari gaan we vooral veel oefeningen doen die te maken hebben met spelplezier en aanwezig zijn in het moment. Misschien is er al een klein voorproefje van de voorstelling. Spelervaring heb je niet nodig, als je maar nieuwsgierig bent en zin hebt! Vind je het leuk, dan ben je welkom om verder te werken aan de voorstelling voor de kleuters van juf Anna, Susanne en Esther. Binnen vijf avonden maken we er iets kleins en fijns van.” Data voor deze vijf avonden zijn zaterdag 16 januari bekend. Kun je er de 16e niet bij zijn, maar wil je wel graag meedoen? Laat het Lotus weten: lotusvanbeek@hotmail.com.


 

images-1

Oeps, waar is mijn flow?

Een klas met 32 kleuters die niet alleen vol overgave het Kerstspel speelden, maar ook geruisloos en uit zichzelf alle verkleedkleren en attributen opruimden na afloop… met een juf die gewoon op haar stoel kon blijven zitten…? Dat is iets waar we als ouders wel eens van dromen: iets meer flow aub! Het kan al helpen om elkaar op de gang te bekennen dat je dat thuis ook wel wat vaker wilt: wat meer stroom in de dingen. Maar hoe?

Lidewij Lucassen, peuterleidster bij Madelief, moeder van 4 en grootmoeder, worstelt ook nog geregeld. Lidewij: “Ik weet hoe inspirerend het kan zijn om ervaringen te delen, maar we doen het te weinig, want we hebben nog duizend dingen te doen. Terwijl je makkelijker kunt lachen om de situaties waarin je soms verzeild raakt met je kinderen, en je ook sneller op ideeën komt. Ook fijn: even voelen dat je niet de enige bent die het even niet meer weet.”


Lidewij gaat met ons in gesprek over hoe het nou écht is om vader of moeder te zijn. En over hoe het ook alweer voelt om kind te zijn. “Kinderen maken je kwetsbaarder, maar kunnen je ook inzichten aanreiken en je persoonlijke ontwikkeling aanjagen. Ik kan je niet vertellen hoe het moet, want kinderen grootbrengen kan op veel manieren, maar ik creëer met liefde een goede sfeer waarin ouders kunnen uitwisselen. Dat gaan we doen met aandacht, respect en een vleugje humor. Gun het jezelf!”

9 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page