top of page

Ook primair onderwijs wordt een beweging

Gezocht: 10.000 aanpakkers die niet kunnen klokkijken, bij het woord burn-out een gezellig kampvuur voor zich zien en denken dat salaris een Grieks eiland is. Interesse? Ga dan eens langs bij een basisschool bij u in de buurt. Johannes Visser vandaag in De Correspondent

Als de verkiezingen iets duidelijk hebben gemaakt, is het dit: Wanneer we echt iets willen veranderen in ons land, zoeken we daar steeds vaker vers draagvlak voor in plaats van te wachten op traditioneel opererende vakbonden of politieke partijen. Dus postten vandaag 23.000 leraren uit het basisonderwijs een pamflet op Facebook. Zij pleiten niet alleen voor zichzelf, maar zeker ook voor kwalitatief volwaardig onderwijs.

We stevenen in Nederland namelijk af op een lerarentekort van 10.000 vakmensen over nog geen vier jaar. Dat gaan we allemaal voelen: scholen, kinderen en ouders. Het heeft alles te maken met een combinatie van hoge werkdruk en een beschamend bescheiden salaris voor leerkrachten in het basisonderwijs. Dat weten we al langer, maar de formatie is hét moment om de consequenties te beperken.

Pamflet-POinactie-e1489978493466

Bewaren

2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page