top of page

Wat wilskracht kan ontketenen


Kunst is als het vuur van Prometheus: het moet geroofd worden om je ervan te bedienen tegen de gevestigde orde. Pablo Picasso

26 juni 2015, Oostkapelle. Op een lommerrijke plek viert Vrije School Zeeland Sint Jan. Natuurlijk is er een rozenpoort en laait er een richel vuur op uit de aarde. Kinderen springen eroverheen, aangemoedigd door ouders en leraren. Soms springen ze alleen, vaak met hun ouders, soms met vriendjes en vriendinnen.

Maar er springen ook drie moeders hand in hand over het vuur. Zij werken dan al een jaar aan hun droom: een vrije school bovenbouw realiseren voor hun kinderen en hopelijk nog velen meer. Deze provincie telt slechts 1 vrije school en het ministerie van OC&W maakt het je niet bepaald makkelijk om een nieuwe school te starten. Het kan eigenlijk alleen als je onderdak vindt bij een bestaande middelbare school. Extra uitdaging: Zeeland is een krimpgebied. Iedere scholier telt, dus met dromen kom je er niet. Misschien wel met grondig voorbereid zijn, geduld oefenen, voorzichtig aftasten, vertrouwen wekken en keihard werken. En met een diep gevoelde wilskracht.

Deze moeders hielden elkaar goed vast en sprongen hoog en ver, samen met hun collega’s van de initiatiefgroep VVVZ. Zou het hen lukken om het vuur terug te stelen van de goden?

JA! In augustus start de VVVZ bij het CSW Bestevaêr in Vlissingen!

Als dat niet inspirerend is… ❤

1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page